poniedziałek, 15 października 2012

Grillowana pierś z kurczaka po włosku.


Dzisiaj obiad na szybko. Do domu wróciłam po18, poza tym jestem przeziębiona, a to nie sprzyja gotowaniu wymyślnych dań. Postanowiłam zrobić coś raz-dwa.

Składniki:
- pół piersi z kurczaka
- pół woreczka ryżu Basmati
- zioła prowansalskie
- przyprawa do dań kuchni włoskiej.

Piersi umyć, oczyścić i pokroić na kawałki, a następnie przyprawić ziołami prowansalskimi i przyprawą do dań kuchni włoskiej. Odstawić na 15 minut do lodówki, w tym czasie ugotować ryż. Piersi smażyć na patelni grillowej, ostudzić ryż. Podawać według uznania.

Danie można podać z sosem , np. pomidorowym. Niestety, mi już zabrakło na to czasu. ;)
Smacznego!

Kaloryczność porcji : 383 kalorie. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz