piątek, 12 października 2012
Lekka kanapkowa pasta z makreli.
Lubię wędzone ryby , ale pasty kanapkowe kupowane w sklepach mają ogromną ilość tłuszczu, a samej ryby w sobie niewiele . Dlatego postanowiłam zrobić swoją pastę .
Składniki:
- pół wędzonej makreli
- 3 ogórki konserwowe
- 200g twarogu chudego
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- pół dużej cebuli
- pieprz, sól.
Chudy twaróg podukać, popieprzyć i posolić. Makrelę wędzoną obrać na małe części i dodać do twarogu. Ugnieść na jednolitą masę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ogórki, a także koncentrat. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie pasta będzie gotowa do spożycia. ;) Z całej pasty wychodzi ok 8- 10 porcji.
Kaloryczność takiej pasty: 733 kalorie.
Kaloryczność porcji : 73,3 - 91,6 kalorii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz