piątek, 12 października 2012

Lekka kanapkowa pasta z makreli.




Lubię wędzone ryby , ale pasty kanapkowe kupowane w sklepach mają ogromną ilość tłuszczu, a samej ryby w sobie niewiele . Dlatego postanowiłam zrobić swoją pastę .

Składniki:
- pół wędzonej makreli
- 3 ogórki konserwowe
- 200g twarogu chudego
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- pół dużej cebuli
- pieprz, sól.

Chudy twaróg podukać, popieprzyć i posolić. Makrelę wędzoną obrać na małe części i dodać do twarogu. Ugnieść na jednolitą masę. Dodać pokrojoną w  kostkę cebulę i ogórki, a także koncentrat. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie pasta będzie gotowa do spożycia. ;) Z całej pasty wychodzi ok 8- 10 porcji.

Kaloryczność takiej pasty: 733 kalorie. 
Kaloryczność porcji : 73,3 - 91,6 kalorii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz