niedziela, 6 kwietnia 2014

Kurczak z pesto paprykowym


Polecam Wam to pyszne i szybkie danie - w sam raz, gdy macie mało czasu, a szybko musicie coś ugotować. Sama jeszcze nie robiłam pesto, dlatego posłużyłam się kupnym. Uważam, że są one bardzo dobre i mają dosyć sensowny skład.

Przepis (1 porcja):
150-200g piersi z kurczaka,
1-2 łyżeczki pesto paprykowego (ale według uznania można użyć inne), 
pieprz,
słodka papryka,
kurkuma,
przyprawa do kurczaka lub odrobina soli.

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy  z przyprawami. Rozgrzewamy patelnię ceramiczną i wlewamy odrobinę wody, aż zacznie wrzeć. Wrzucamy kurczaka i smażymy tak długo, aż nie będzie miał złotawego wyglądu. Po usmażeniu pierś przekładamy do miseczki, dodajemy pesto, mieszamy i podajemy!

Kaloryczność: 240 - 380 kcal.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Super pomysł, tylko spróbuję wykombinować domowe pesto :) Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń