sobota, 10 listopada 2012

Drobiowe roladki z pieczarkami i serem.


Jako osoba odchudzająca się muszę gotować sobie dania dosyć lekkie, niskokaloryczne i codziennie spożywać odpowiednią ilość białka, węglowodanów i tłuszczy. Ten oto posiłek jest idealny, dietetyczny i pyszny.

Składaniki:
- pierś z kurczaka
- 250g pieczarek
- plasterek sera
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz.

Przygotowanie:
Piersi myjemy i oczyszczamy z błonek. Rozkrajamy ją na pój, wzdłuż. Lekko rozbijamy. Solimy, pieprzymy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kilka pieczarek kroimy w kostkę. Na pierś kładziemy pój plasterka sera, trochę pokrojonych pieczarek i zawijamy, a następnie 'zapinamy' wykałaczkami. Do garnka wlewamy  pół szklanki wody i wrzucamy resztę pieczarek. Czekamy aż woda zacznie wrzeć i na pieczarki kładziemy  roladki. Garnek przykrywamy, a mięso dusimy na małym ogniu około 30 minut.
Smacznego!


Kaloryczność jednej porcji (takiej, jak na pierwszym zdjęciu) : 234 kalorie. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz