wtorek, 15 stycznia 2013

Kurczak azjatycki z makaronem - danie z woka.




Pyszny i dosyć szybki obiad, a na dodatek nie tak bardzo kaloryczny. :) Jestem fanką kuchni azjatyckiej, więc uwielbiam eksperymenty z tego typu daniami. ;)

Składniki (na 2 porcje): 
- makaron azjatycki (120g),
- pierś z kurczaka (400g),
- mieszanka warzyw azjatyckich w słoiku,
- przyprawa do potraw kuchni azjatyckiej,
- sos sojowy,
- sól.

Przygotowanie:
Makaron zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, trzymamy ok 5-10 minut, a następnie odcedzamy.
Warzywa ze słoika odsączamy z zalewy.
Pierś kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą azjatycką, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie smażymy w woku. Gdy kurczak jest już gotowy, dorzucamy warzywa i makaron. Posypujemy odrobiną przyprawy azjatyckiej, dodajemy łyżkę sosu sojowego.


Jedna porcja : 460 kcal.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz