czwartek, 21 lutego 2013

Pierś kurczaka nadziewana serem feta i pomidorami.


Przepyszna !

Składniki (1 porcja): 
- pół piersi z kurczaka,
- 30g sera feta półtłusty (jeśli ktoś się nie odchudza, może użyć pełnotłustej wersji)
- przyprawa do kurczaka
- 1/4 pomidora.

Potrzebne będą również wykałaczki.

Przygotowanie:
Kurczaka myjemy, obsuszamy i czyścimy z błonek. Następnie ostrym nożem wycinamy w nim "kieszonkę"  wzdłuż, a następnie pogłębiamy, jednakże nie przecinając jej na wylot. Do kieszeni wkładamy ser feta i pomidora, upychamy, a wycięcie "zapinamy" wykałaczkami. Kurczaka doprawiamy.

Pierś można piec ok 20 minut w piekarniku lub smażyć bez tłuszczu na patelni ceramicznej albo teflonowej, lecz wtedy trzeba zerkać na danie i przewracać, aby kurczak zarumienił się ze wszystkich stron.


Jedna porcja: 270 kalorii. 

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz